Güncel Haberler

İsrail, Han Yunus’taki binaları bombaladı ve yıktı

İsrail savaş uçakları Han Yunus’un Hamed mahallesine düzenlediği saldırılarda erken tahliye edilmesini istediği sivillere ait binaları hedef aldı.

Saldırıların ardından binalar tamamen yıkılırken, olay yerinden yoğun dumanların yükseldiği görüldü. Ölü veya yaralılarla ilgili henüz bir bilgi verilmedi.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee bugün sosyal medya hesabından yeni bir harita paylaşarak, Deir el-Belah şehrinin doğusundaki bölgelerin yanı sıra El-Karara, El-Mevasi, Cela, Hamed ve Nasr bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulundu. Han Yunus’un.

İlginçtir ki Adraee’nin paylaştığı harita, İsrail’in “güvenli bölge” ilan ettiği ve 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Mevasi’nin bazı kısımlarını da içeriyordu.

Adını Katar Devleti’nin eski Emiri Şeyh Hamed bin Halife Al Sani’den alan ve 2.500 daireden oluşan Hamed Bölgesi, Gazze yeniden inşa programı kapsamında Doha’dan yapılan 407 milyon dolarlık bağışın ardından 2012 yılında inşa edildi.

BM, İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’daki saldırısının ‘münferit’ olmadığını söyledi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria’nın Cit köyüne düzenlediği saldırıda bir Filistinlinin öldürüldüğünü, çok sayıda ev ve aracın ateşe verildiğini kaydetti. “izole edilmişti”.

Shamdasani ve BM Cenevre Ofisi sözcüsü Michele Zaccheo, BM Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Filistin’in Cit köyünde yerleşimcilerin gerçekleştirdiği saldırıda ölümün münferit bir olay olmadığını belirten Shamdasani, “Bu, İsrail’in yerleşim politikasının ve hüküm süren cezasızlık ortamının doğrudan bir sonucuydu.” dedi.

Shamdasani, Batı Şeria’da 7 Ekim 2023’ten bu yana 140’tan fazlası çocuk olmak üzere en az 609 Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi.

Bu cinayetlerin durdurulması gerektiğini belirten Shamdasani, çözümün “faillerin sorumluluğunda” olduğunu söyledi.

Shamdasani, “Batı Şeria saldırılarına ilişkin çok az sayıda soruşturma yapıldı. Bunlar bile mağdurlar ve aileleri için adaleti sağlamadı. Bu konuda açıkça devletin sorumluluğu var.” dedi. dedi.

“İşgal altındaki topraklarda güvenliğin sağlanmasında öncelikli sorumluluk işgalci güçlere aittir.”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze’ye gitme kararını TBMM Genel Kurulu’nda açıklamasıyla ilgili soruya yanıt veren Zacchaeus, BM’nin güvenliğinizi garanti altına alabileceği fikrinin bu aşamada pek gerçekçi olmayacağını söyledi. .

İnsani yardım çalışanlarından her gün Gazze’deki istikrarsız güvenlik durumuyla ilgili raporlar aldıklarını belirten Zacchaeus, şöyle konuştu: “BM Güvenlik Konseyi üyelerinin ve BM ailesinin Gazze’deki güvenlik sorununun çok iyi farkında olduğunu ve bu konuda temel sorumluluğun üstlenildiğini düşünüyorum. İşgal altındaki topraklarda güvenliğin sağlanması işgalci güçlerin elindedir.” dedi.

İsrailli yerleşimcilerin saldırısında bir Filistinli hayatını kaybetti

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Kalkilya kentine bağlı Cit köyüne Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlenen saldırıda 1 Filistinli öldü, 1 kişi ağır yaralandı, Filistinlilere ait 4 ev ve 6 araç ateşe verildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistin topraklarını gasp eden İsrail askerleri ve İsraillilerin 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 633 Filistinli hayatını kaybetti, 5 bin 400 civarında Filistinli ise yaralandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu