Güncel Haberler

Polonya için tarihi başarı: EagleEye uydusunun uzaya fırlatılması

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Nisan 2020’de fırlatılan ve tamamı Polonya’da tasarlanan EagleEye uydusu, SpaceX’in desteğiyle başarıyla fırlatıldı.

REKLAM

Polonya uzay bilimi ve teknolojisinde tarihi bir dönüm noktasına ulaştı. EagleEye uydusu, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletindeki Vandenberg Uzay Üssü’nden SpaceX tarafından başarıyla Dünya yörüngesine fırlatıldı.

Nisan 2020’de başlatılan EagleEye projesi, endüstriyel ve bilimsel kuruluşlardan oluşan bir grubun ortak çabasını temsil ediyor.

Creotech Instruments SA derneğe liderlik ederken, Scanway Sp. z oo ve Polonya Bilimler Akademisi Uzay Araştırma Merkezi de projeye bilimsel ortak olarak katkıda bulunuyor.

Uydu, Dünya’nın yüksek çözünürlüklü görüntülerini sağlayarak araştırma ve izleme amacıyla veri sağlayacak.

Görevin en az bir yıl sürmesi bekleniyor ve EagleEye’ın kontrol merkezi Creotech Instruments’ın başkent Varşova’daki genel merkezinde bulunuyor. Uydu, Dünya yörüngesinde alçak irtifada dolaşacak ve başlangıçtaki yüksekliği yaklaşık 500 kilometreden 350 kilometreye kademeli olarak azalacak.

Dr. Barcinski, bu başarının kesin olmadığını ve görevin ilerlemesinde önemli bir kilometre taşını temsil ettiğini vurguladı.

EagleEye tamamen Polonya’da tasarlandı. Dr. Barcieski, tüm bileşenlerin yerel olarak üretilemediğini, örneğin Polonya’nın henüz mikroişlemcileri üretmediğini itiraf etti, ancak uydunun ileri teknolojiyle donatıldığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu