Güncel Haberler

Kripto para borsası Binance, İsrail’in talebi üzerine Filistin hesaplarını dondurdu

Binance, Filistin fonlarının tamamına el koyduğu yönündeki iddiaları reddetti ve yalnızca “küçük bir grup hesabın” kısıtlamalara tabi olduğunu söyledi.

REKLAM

Eşler arası (P2P) kripto para birimi platformu Paxful’un kurucu ortağı ve Noone P2P Platformu CEO’su Ray Youssef, Pazartesi günü geç saatlerde X’te yaptığı açıklamada, büyük bir küresel kripto para borsası olan Binance’in savunma kurumlarının (IDF) güçlerine tabi olduğunu söyledi. Daha sonra Filistin fonlarına el koyduğunu açıkladı.

Youssef, İsrailli yetkililerden Binance tarafından iletilen bir mektup da dahil olmak üzere birçok kaynağa atıfta bulunarak, “Binance, IDF’nin talebi üzerine tüm Filistin fonlarına el koydu. Fonları iade etmeyi reddediyorlar. Tüm itirazlar reddedildi” dedi.

“Bu durumdan tüm Filistinliler etkileniyor ve işler böyle giderse, tüm Lübnanlılar ve Suriyeliler eşit muamele görecek. Anahtarlarınız yoksa kripto para birimleriniz de yok demektir” diye ekledi.

Binance, Filistinli kullanıcıların bloke edilen fonlarını geri alma itirazlarına yanıtında İsrail Savunma Bakanlığı’nın Kasım 2023’te imzaladığı bir mektuba atıfta bulundu.

Youssef’in aktardığı kaynaklara göre Binance, İsrail Ulusal Terörle Mücadele Finansmanı Ofisi başkanı Paul Landes tarafından imzalanan bir mektuba atıfta bulunuyor. Söz konusu mektupta, terörle mücadele yasalarının, terör örgütü ilan edilmiş bir örgütün kripto para fonları da dahil olmak üzere varlıklarına geçici olarak el konulmasına izin verdiği belirtiliyor.

Binance iddiaları yalanladı

Binance, Filistin fonlarını bloke etmeyi reddetti.

Binance’in açıklamasında, kripto para alım satım platformunun yalnızca yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı bazı Filistinli hesapları kısıtladığı belirtildi.

Filistin raporlarını onaylaması veya reddetmesi istendiğinde Binance şunları söyledi: Cointelegraph’a yapılan açıklamadaKısıtlamaların önemsiz sayıda kullanıcıyı etkilediğini belirterek, “Bu konuda bazı yanlış ifadeler yapıldı. Yalnızca yasadışı fonlarla ilişkili küçük bir kullanıcı grubunun hesapları engellendi.”

Binance sözcüsü ayrıca borsanın “diğer finans kurumları gibi uluslararası kabul görmüş yaptırım yasalarına uyduğunu” belirtti.

Sözcü, “En önemli şey, bölge genelinde kalıcı barışı umut etmemizdir” diye ekledi.

Binance, kaç kullanıcının etkilendiği veya kısıtlamaların ne zaman uygulandığı konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Cointelegraph ile paylaşılan BenzerWeb analiz kaynağına göre Filistin, Binance için küçük bir pazar. Filistin’in Binance trafiğindeki payı geçen yıl %0,05 civarındaydı. Benzer trafik paylarına sahip diğer bölgeler arasında El Salvador (%0,06), Arnavutluk (%0,06) ve Malta (%0,03) yer alıyor.

Ağustos 2023’ten bu yana Filistin’deki Binance trafiği %80’den fazla arttı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu