Güncel Haberler

ABD, Rusya’yı başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçluyor

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında Moskova yönetimi aleyhine açıklamalarda bulunarak yeni yaptırımları duyurdu.

Garland, Rus devlet kanalı RT’nin Moskova yönetimi tarafından “Amerikan başkanlık seçimleri öncesinde kamuoyunu yönlendirmek” ve dolayısıyla seçimleri etkilemek amacıyla gizlice kullanıldığını iddia etti.

Bakan Garland, sadece RT’nin değil, Moskova’dan yönlendirilen birçok sosyal medya platformu ve kullanıcısının da Amerikan kamuoyunu etkilemeye ve seçimlere müdahale etmeye çalıştığını belirterek, bu kişi ve kurumlara yaptırım uygulayacaklarını belirtti.

Garland, iki RT çalışanı Kostiantyn Kalashnikov ve Elena Afanasyeva’nın sosyal medya platformları aracılığıyla ABD’de siyasi etki yaratmak amacıyla 10 milyon dolar harcadığını keşfettiğini ve söz konusu iki ismi yaptırım altına aldığını duyurdu.

ABD’li bakan, Rusya’nın yanı sıra İran, Çin gibi aktörlerin de Amerikan siyasi sistemini ve başkanlık yarışını doğrudan olmasa da dolaylı olarak etkilemeye çalıştıklarını, bu adımları yakından takip ederek gerekli tedbirleri aldıklarını vurguladı.

ABD Adalet Bakanlığı ayrıca Rusya’ya bağlı iki medya iletişim şirketi Social Design Agency (SDA) ve Structura National Technology’nin (Structura) ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığını ve bu bağlamda yaptırımlara tabi tutulacağını belirtti.

ABD istihbaratı, Rusya’nın RT ve diğer medya aracılığıyla 2016 başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığı sonucuna vardı ve Moskova seçimlere müdahale suçlamalarını reddetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu