Güncel Haberler

Ölümünün 40’ıncı yılında: “Çirkin Kral” Yılmaz Güney’i anma etkinliği – Son Dakika Kültür Sanat Haberleri

Güney Kültür, sanat ve edebiyat dergisi, sinemanın “çirkin kralı” olarak anılan oyuncu, senarist ve yönetmen Yılmaz GüneyÖlümünün 40’ıncı yılında anma töreni düzenlenecek.

Anma etkinliği, 15 Eylül’de saat 15.00’te Esenyurt Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “Halk Sanatçısı-Halk Savaşçısı Yılmaz Güney, ölümünün 40’ıncı yılında aramızda” başlığıyla gerçekleştirilecek.

Güney Kültür Sanat ve Edebiyat dergisinin başlattığı anma çağrısında “9 Eylül 1984’te fiziki olarak vefat eden Yılmaz Güney’in ölümünün üzerinden 40 yıl geçti. ‘Devrimci sanatıyla Türk halkının gönlünü kazanan Yılmaz Güney’in vefatının üzerinden 40 yıl geçti’ sloganıyla yola çıktı. Halkın Sanatçısı, halkın savaşçısıdır.’ Yılmaz Güney fiziki olarak aramızdadır, “Fakat fiziki olarak aramızda olmaması onun aramızda olmadığı anlamına gelmez. Hayır, Yılmaz Güney geride bıraktığı eserlerle aramızda yaşıyor. devrimci bir sanatçı olarak ve eserlerinin temelini oluşturan devrimci vizyonlar.” Söylendi.

Açıklamada, “Yılmaz Güney bir komünist sanatçı olarak geride bıraktığı eserleriyle… eserlerinin temelini oluşturan devrimci/komünist vizyonlarıyla… aramızda!” Açıklamalarıyla anmaya çağrıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu