Güncel Haberler

İtalya’da göçmenlerin gözaltına alınması nedeniyle yargılanan başbakan yardımcısı beraat etmeyi umuyor

Salvini, Roma’daki Yabancı Basın Derneği’nde basın toplantısı düzenledi.

2019 yılında İçişleri Bakanı olduğu dönemde, geçtiğimiz günlerde İspanyol sivil toplum kuruluşu nedeniyle “kişileri gözaltına alma” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla yargılandığı davada 6 yıl hapis cezasıyla yargılanmıştı. STK) Open Arms, Akdeniz’de kurtarılan göçmenlerin karaya çıkmasına günlerdir izin vermiyor. Salvini, şunları söyledi: “Olası bir mahkûmiyet benim için sorun ya da endişe olmaz, hukukun üstünlüğü açısından İtalya için büyük bir sorun olur. Yasadışı göçle mücadele açısından uluslararası düzeyde bu, Tehlikeli bir emsaldir, adaletin sağduyu ve sükunetle ifade edileceğine inanıyorum.”

Hakkındaki bu yargılamanın siyasi bir dava olduğunu belirten Salvini, “İnşallah beraat olur ama ben ceza ne olursa olsun görevde kalmaya devam edeceğim” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silah kullanma olasılığına ilişkin açıklamasını hatırlatan Salvini, şunları söyledi: “Sadece benim değil İtalyan hükümetinin de Rusya topraklarında silah kullanılmasına hayır diyerek Rusya’nın savunmasını desteklediğini söyleyebilirim. bölge “. Saldırıya uğrayan Ukraynalılar.”

Salvini, İtalyan bankası Unicredit’in genel merkezinin yurt dışına taşınmasından hoşlanmadığını da sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu