Güncel Haberler

Havalar soğudu, vatandaşlar aktarların dükkânlarına gitti! En çok satan ürünlerin hangileri olduğunu öğrenin

İklimin soğuması ve Sakarya’da kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşlar aktarlara yöneldi. Satışlarının arttığı aktarlarda en çok ıhlamur, papatya, adaçayı gibi ürünler tercih ediliyor. Hastalanmadan önce bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış çaylarının tüketilmesi gerektiğini vurgulayan şifalı bitki uzmanı Mahmut Sulak, vatandaşların doğal ürünlere ilgisinin arttığını söyledi.

“LİNDEN BU YIL SESİYLE ÇIKIYOR”

Adapazarı İlçesi aktarı Mahmut Sulak ise şunları söyledi: “Vatandaşlar soğuk algınlığından dolayı ıhlamur, adaçayı, hatmi gibi bitkileri tercih ediyor. Tabii ki farklı hastalıklardan korunmak için diğer doğal ürünleri de öneriyoruz. Ancak şu anda vatandaşlarımızın favorisi. ürün ıhlamur, adaçayı ve hatmidir.” Vatandaşlarımıza kış aylarına hazırlanırken doğal bağışıklıklarını güçlendirmelerini tavsiye ediyorum ve zerdeçal, zencefil, ebegümeci, kestane balı gibi kışlık otları ve bitki çaylarını tüketmelerini öneriyorum.” dedi.

“FİYATLAR GEÇEN YILA GÖRE BİRAZ DAHA ARTTI”

AW307201_02

En çok tercih edilen ürünlerin fiyatları hakkında bilgi veren Sulak, “Bu yıl ıhlamur talep görüyor. Fiyatlar geçen yıla göre biraz arttı. Adaçayı, papatya, hatmi çiçeği gibi bitkiler de soğuk algınlığına karşı yaygın olarak kullanılıyor. Papatya çayı da aynı şekilde hazırlanıp içilebilir. Bu yıl adaçayının fiyatı yaklaşık %25 oranında artarak paket başına 30 TL’ye ulaştı.

AW307201_01

Fiyatın yüksek olmasının nedeni ise toplama sırasında yağmur yağması olduğundan fiyatlarda bir miktar artış yaşandı. Papatyanın fiyatı geçen yıla göre yüzde 25 arttı. Geçen yıl 20-25 TL’ye sattığımız ürünü bu yıl 30-37 TL’ye satıyoruz” dedi.

(İHA)

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu