Güncel Haberler

“Son yıllarda klişeleri yıkan bir Türk milli takımı var.”

Milli futbol takımı, UEFA Uluslar Ligi 4. Grup 4. maçında İzlanda’yı deplasmanda 4-2 mağlup etti. Tarihlerinde ilk kez İzlanda’yı yenmeyi başaran milli takımlar, üst üste üçüncü grup galibiyetini elde ederek puanlarını 10’a çıkardı.

UÇUM’DAN MİLLİ TAKIM’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Maçın ardından cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından milli takımı tebrik etti.

Uçum, milli futbol takımına övgü dolu ifadeler kullanarak, “Son yıllarda yetişkinliğimin tüm klişelerini yıkan bir Türk milli takımı var” dedi.

Uçum’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Sevgili dostlar,

50 yılı aşkın süredir futbol izliyorum. Çocukluğum, gençliğim ve gençliğim futbol tarihimizde ulusal ve uluslararası futbol tarihimizde “sahalarımızda nadir görülen hamleler, ender goller, ezilmeden alınan yenilgiler, arada kazanılan galibiyetler” gibi neredeyse klişe ifadelerle geçti. Milli takıma yönelik bu olumsuz klişelerin sonu gelmiyor. Ama son yıllarda yetişkinliğimin tüm klişelerini yerle bir eden bir Türk milli takımı var.

Nadir olayları normalleştiren, nadir zaferleri normalleştiren, son Avrupa Şampiyonası’nda finale çıkamamaktan şikayet eden BİZİM ÇOCUKLARIMIZ var.

Diyeceksiniz ki: Bunu İzlanda maçını 4-2 kazandığımız için mi söylüyorsunuz? İzlanda kimdir? Dünya futbolundaki yeri nedir?

Haklısın ama bu gece dışında İzlanda’yla 14 maç oynadık. 8’ini onlar kazandı, 3’ünü biz kazandık. En ilginç olanı ise İzlanda’da oynadığımız 7 maçın 6’sını kaybettik ve bir kez de 0-0 berabere kaldık.

İzlanda’daki sekizinci maçta, Çocuklarımızın bilmediği ve sorunlara yol açan bir zeminde 4-2 kazanmanın ve ilk kez kazanmanın gerçekten olağanüstü olduğunu düşünüyorum. İzlanda olsa bile çok önemli bir başarı.

AA-20241014-35912321-35912317-İZLANDA_TÜRKİYE

Çocuklarımız bu maçı kazandı ama çok şey başarabileceklerini gösterdiler.

Tüm olumsuz koşullara rağmen, çirkin sahaya rağmen BU ÇOCUKLARIMIZIN MÜCADELE GÜCÜ, DUYGU BİRLİĞİYLE Milletimize her türlü hayali yaşatıyor. Yeter ki onları destekleyelim, yeter ki onlara inanalım. ÇOCUKLARIMIZA TEŞEKKÜRLER, MİLLİ TAKIM ÇOK YAŞAsın”

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu